Categorieën
Nieuws

Corona/COVID-19

Tja, ook voor ons als LOTUS®slachtoffers zijn wij getroffen door het coronavirus/COVID-19. Vanaf halverwege maart 2020 zijn voorlopig alle opdrachten afgezegd. Als LOTUS®slachtoffer is er natuurlijk veel lichamelijk contact met de hulpverleners en dat is op dit moment als behalve wenselijk. Ikzelf ga ervanuit, dat dit op den duur wel weer mogelijk zal zijn en dat we over een poos(je) gewoon weer aan het werk kunnen. Misschien zullen er wat aanpassingen moeten worden gedaan. De instructeurs zijn al druk bezig met het bedenken van alternatieven, waaraan ik graag meewerk. Tot die tijd blijf ik thuis nieuwe dingen uitproberen en houd ik het bij mijn hoofdbaan. Maar ik hoop dat ik snel weer kan beginnen met het grimeren en acteren van allerlei letsels en verwondingen.

Door Manon

Sinds 2006 ben ik zeer actief in de EHBO-wereld. Het begon allemaal met een cursus, omdat ik vond dat ik de beginselen moest kennen. Daarna kwamen de evenementen, het wedstrijdteam en uiteindelijk in 2015 de LOTUS®.
Al voor die tijd hielp ik bij lessen als slachtoffer, maar sinds ik begon met de opleiding deed ik er meer en meer mee.
Op dit moment ben ik zeer regelmatig met dit mooie werk bezig. Na de opleiding heb ik de cursus Simulatieslachtoffer voor Eerste Hulp bij drank en drugs (EHBDD) gedaan. En ook hierin zet ik mij vol overgave in.